tiistai 9. helmikuuta 2016

Niin paljon puhutaan siitä, että ihmisen pitäisi osata iloita ja olla onnellinen pienistä asioista. Ei tuota hankaluuksia tällä hetkellä. Meillä on pieni asia, joka saa meidät järisyttävän onnellisiksi, Kaitalan uusi nuori isäntä, iältään kolmisen viikkoa. 

Hän lie osasyynä kaikkeen tähän "saamattomuuteen ja laiskuuteen". Jonkun verran mullistavaa on kun koti saa uuden asukkaan ja toinen nuorista isännistä osuuksien jakajan. Mutta odotetaanpa kun hän oppii talon tavoille. Ei tarvitse äidin enää liiterissä juosta tai isin saunaa lämmittää. Kilpaa pojat kaatavat puut, tekevät klapit, pinoavat ne liiteriin ja lämmityskaudella sieltä kantavat uunien eteen. Sama sävel tottakai kodinhoidollisten askareiden kanssa. :D

Sen onnenhetken jälkeen, kun pojan saimme omaan kotiin kantaa, olen miettinyt, että milloinkahan tämä talo on edellisen kerran saanut tuoreen vauvan tuoksua osakseen. Harmittavan vähän meillä on talon historiasta tietoa. Naapureiden kanssa jutellessa on jotakin selvinnyt, mutta mukava olisi niistä äsken mainituista talon tavoista enemmän tietää! Että haaveilenko turhaan lokoisista tulevasuuden päivistä, vai pitäisikö osata asennoitua johonkin muuhun. :)
Kunhan tämä arki tästä uomiinsa asettuu ja kevät koittaa, yritän saada yhteyden talon tyttäriin kahvikutsut ja historiakatselmukset mielessä. Se olisi jännittävää ja varmasti antoisaa! 

Jännittävää ja antoisaa, joskin myös vähän kuluttavaa, on tämä elämä. Valvoa yöllä, tuijottaa pimeyteen, kuunnella vesisateen lotinaa ja haistella pikkuisen pehmeää ihoa. Miettiä että mitä hän miettii, jos miettii. Kotiutuneelta hän(kin) vaikuttaa, toivottavasti tulkitsen oikein. Olisipa hänellä täällä kodissa hyvä ja turvallinen elämä! 


14 kommenttia:

 1. Oi :) <3 Paljon Onnea! Ja vauvan tuoksuista arkea! :)

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka kauniisti olit kirjoittanut. Onnea. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Olis kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujalekkin.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Suloisuutta kyllä riittää tällä(kin) lapsella. Kiitos! <3

   Poista
 4. Ihana pikkuinen! Paljon onnea! kk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on, päivänä jokaisena! Kiitos kookoo!

   Poista
 5. Oi ihana ja tutun näköinen pieni;) Ihan hurjan paljon onnea teille kaikille!

  Mukava blogi sinulla,Inga! Löysin tänne eräiden saunavieraiden opastuksella. Taidanpa jäädä seuraamaan.. T. Yksi täti Hattulasta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saunavieraat kertoivatkin teillä käyneensä, toivat muistaakseni terveisiäkin, kiitos niistä! :)
   Täällä minä aina välillä kirjoittelen, jos satun muistamaan ja jaksamaan ja ehtimään. Mutta jäähän toki seurailemaan, sellaisella kärsivällisellä mielellä. :D
   Kiitos onnitteluista, onneahan se on jo itsessään kun on nuo pojat, mutta varmaan niiden käsittelyynkin tarvitaan ripaus aina silloin tällöin, sinäkin sen ehkä tiedät. :)
   Kuulemiin ja näkemiin!

   Poista
 6. Voi mikä ihanuus ♡ sylin täydeltä onnea koko perheelle. Varmasti hän nauttii uudesta ihanasta kodistaankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on!<3 Kiitos onnitteluista! Vaikuttaa kovin kotiutuneelta ja sopeutuneelta. Toivottavasti aina. :)

   Poista
 7. <3 Paljon onnea ja enkeleitä elämään! I Love your Blog!

  VastaaPoista