tiistai 10. tammikuuta 2017

Hyvää tätä vuotta armaat lukijat! 
Täällä on taas alitettu rimaa bloggaamisen saralla. Oishan sitä taas tapahtunut yhtä ja toista raksarintamallakin, mutta kun en vaan saa aikaiseksi. 
Mutta itsesyytökset sikseen ja mustaa valkoiselle nyt kun kerrankin pääsen asian äärelle. Kerrottakoon jotakin jostakin, jollakin tavalla. 

Viimeisen jälkeen meille on saatu ulko-ovi paikoilleen. Ja voi veljet miten se onkin kaunis. Vielä kymmenen kertaa kauniimpi kuin siinä eteisen lattialla maatessaan. Väri, ulkopuolen okrankeltainen, tuntui etukäteen pieneltä riskiltä. Mutta toisaalta, onhan sitä iät ja ajat laitettu okrankeltaista ja punaista vierekkäin. Ja aina ovat passanneet, siksi luottamus vei voiton jänistykseltä, ja keltainen ovi napsahti paikoilleen aivan loistavasti. Sisäpuolen väriksi valitsimme saman harmaan, jota tuli ikkunanpielilautoihin. 

Samaisena joulukuisena pakkaspäivänä  sahailtiin oven viereen reikä ja paleltiin, ja tukirakenteluiden jälkeen reikä tukittiin uudella ikkunalla. Totta puhuen M teki kaiken tämän, samalla kun minä pyrin pitämään itseni ja lapseni lämpimänä, ja poissa isin jaloista ja puruista pyörimästä.

Tällä toimenpiteellä eteisessä vaeltavalle kansalle saatiin merkittävästi lisävaloa ja avaruuden tuntua. Aiemmin eteinen oli suuri ja pimeä luola, jonka nurkista ei tahtonut kenkiään löytää. Ikkuna korjasi kyllä tuon asian. Nykyään kenkien hukkumisesta ei voi syyttää kuin huonoa valaistusta ja omaa itseään jos eivät ole kengät löytäneet niille tarkoitettua paikkaa. Vielä vuorilaudat ikkunaan ja oveen, niin jopas näyttää taas valmiimmalta. 


Joulu oli aikamoinen koettelemus näillä nurkilla. Koko alusviikko meni minulla ja pienemmällä pojalla sängyssä maaten, kuumeessa ja säryissä kärvistellen. M yhtyi ilonpitoon vähän myöhemmin, mutta aivan yhtä suurella hartaudella. Ne kuuluisat jouluvalmistelut saivat taas jäädä, siivoiluista puhumattakaan! Mutta lahjapuoli oli tällä kertaa hyvinkin suureellista. Lahja saapui aatonaatonaattona, ja kolmen puuseppätontun voimin  löysi paikkansa meidän keittiöstä. Se oli lahja, joka on ihastuttanut ja tuonut äärettömän hyvää oloa jokaisena päivänä sen jälkeen. Hermojakin on säästynyt pitkästi, ja keittiössä hääräily on ainakin kaksinkerroin mutkattomampaa ja kivempaa kuin ennen. Ennen meidän väliaikaisessa, edelliseksi jouluksi juuri muuton huiskeessa rakennetussa keittiössä näytti tältä. Ihanhan tuokin on tunnelmallisen näköinen, tosin ei kovin toimiva. Verhojen takana oli hylly, jossa laatikot, jotka pursuilivat tavaraa, ja järjestys oli aivan kamala. Tiskipöytähässäkkää on kaikkein vähiten ikävä. 
Tältä näytti ennen laatikoiden ja kaappien tuloa. M oli rakentanut laatikostojen rungot, ja maalasi ne juuri ennen loppujen osien tuloa. Vasemmalla näkyy pikkuhuone, jonne kuumeen houreissa heiteltiin tavarat ilman minkäänlaista logiikkaa. (Ja sen kyllä huomasi siinä vaiheessa kun tavarat piti purkaa omille uusille paikoilleen.)


Sitten tulivat puusepät taidonnäytteineen, asensivat palaset paikoilleen ja jättivät meidät ihmettelemään sitä kauneutta. (Ja sotkuisuuden kauheutta.) ;)Jouluaattoaamuna eivät olleet tunnelmat kovinkaan katossa. Syynä vielä kuumetokkurainen olo ja samasta syystä siivoamaton talo. Hetken tuntui siltä että joulu ei löytänyt meidän kotia tänä vuonna. Sitten jostakin saatiin sen verran voimanpuuskaa että joululaulujen soidessa saatiin siivottua ja kynttilöitä sytytettyä ja puuro keitettyä. Kuusikin löytyi saunan takaa, ja Iivar sen innoissaan sisään kantoi. Lopulta ei jouluntuloa voinut estää. Vähän erilainenhan se tällä kerralla oli, mutta tulipahan ainakin oltua rauhassa, varsinkin kun minä olin kolme päivää täysin puhumatta äänenmenetyksen takia. Tämä keittiö oli se meidän perheen joululahja. Sitä onkin nyt ihasteltu ja sen toimivuudesta nautittu, ja samalla vähän jatkopuuhailuja suunniteltu. Seinät ja katto saanevat paneelia tässä lähitulevaisuudessa. Syksyllä kaadetut puut ovat lautoina ja paneeleina läheisellä sahalla kuivurissa kuivumassa. Niistä teemme pintamateriaalia tähän ja muihinkin huoneisiin. 

Kuusi pääsi samaan paikkaan kuin viime jouluna, nyt sen ympärillä oli yksi lisäkäsipari irrottelemassa koristuksia ja  silmäpari ihmettelemässä valoja. Isompi oli ylpeä kuusenhakuhommastaan, ja kertoi siitä joulunjälkeisvieraille innokkaasti. 
Kyllä joulu on silti aina joulu!

9 kommenttia:

 1. Huh, on teillä ollut aikamoinen joulunaika sairasteluineen ja keittiöremontteineen! Mutta kyllä nyt on niin kaunis keittiö, että! <3 Ulko-ovi on myös hyvin kaunis! Oikein mukavaa alkanutta vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onnea sinnekin tähän vuoteen! Tyytyväisiä ollaan, tuohon keittiöön ja oveen! Ja myös siihen että ääni on kahden viikon pihinän jälkeen vihdoinkin palautunut ennalleen, ja kuumeet ja muut ovat pysyneet poissa! :D

   Poista
 2. Kuinka kaunista!Joulu on jännä. Sitä ennen pitäis muka hirveästi hössöttää vaikka se lopulta ja monesti tulee hyvin pienellä vaivalla ja stressillä. Teillä kyllä kunnolla sairastunut siinä ohessa. Onneksi jo varmaan takanapäin. Keittiö sai kyllä niin uuden ilmeen ja kauniin sellaisen. Ehkä me viimein kesällä päästäisiin kylään asti, yhden lisäkäsiparin kanssa myös.;) siloin on ehkä ehkä enemmän aikaa. Jos luonne antaa matkustelulle myötä.:) Innolla aina luen täälä kuulumisia. -Salla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu on joulu, mutta näiden kahden edellisen perusteella tiedetään (ja toivottavasti ensi jouluna muistetaan), että se tulee hössötyksittäkin! Jotain pientä on kiva laittaa ja leipoa, mutta varsinkin jos se kestää sen kolme päivää, kuten tänä vuonna, on oikeasti hyvä pitää järki mukana siinä leipomisessakin. Ja siivota ehtii muulloinkin (jos jaksaa). :D
   Oi, miten jännä nähdä, millainen se teidän lisäkäsipari sitten on, tulkaahan näytille jos jaksatte/pystytte/kerkeätte. Kiva kun luet, ja vieläpä kommentoit. Arvostan! :)

   Poista
 3. Voi mikä kurja tauti teillä ollut. Mutta olitte kyllä ollu kilttejä kun noin kauniin lahjan saitte ❤ kyllä tuollaisessa keittiössä kelpaa kokkailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sitä on ihmetelty, että mistäs moinen upeus juuri meille. Kovat olivat odotukset, mutta silti ne ylittyivät, ja onnellisia ollaan kun saadaan noin kauniissa köökissä ruokaa laittaa.
   Vähän on tullut yllärinä, että sotkuun se pääsee tuollainenkin keittiö, ja siivota sitäkin täytyy. ;D

   Poista
 4. Hei!
  Löysin eilen sattuman kautta blogiisi ja niin se tuli luettua läpi samantien. Ootte kyllä niitä todellisia sisukkaita suomalaisia, joita ei vastoinkäymiset kaada. Ihana talo ja miljöö teillä asua. Lisään blogisi suosikkeihin ja jään odottelemaan julkaisujasi :)t:Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anu, Tervetuloa, hauska oli lukea että olet viihtynyt sivuillani ja juttujeni parissa! :)
   Kaipa se täytyy myöntää että sisukkaita ollaan oltu, mutta eikö näin kivan miljöön eteen kannatakin vähän vaivaa nähdä ja sinniä kasvattaa..? :)

   Poista
 5. Upean keittiön saitte! Ootte te uskomattomia, kun sellaisen tuhon jälkeen ootte saanu näin paljon kaunista aikaan! Hattua nostan! Hieno talo teillä! Tekisi mieli melkein livenä nähdä. :D
  -MK

  VastaaPoista