tiistai 29. joulukuuta 2015Ihmeitä voi tapahtua. 
Ensimmäinen Joulu omassa kodissa on ihmeistä viimeisin. 
Tunnelmaa, lämpöä, kynttilöitä, kiitollisuutta, hämmästystä ja lepoa oli Joulu tulvillaan. Oman katon alla.

Jouluvalmistelut jäivät tänä vuonna tekemättä. Unohtuivat viimeisen rypistyksen alle. Tai, ehkä kuuluisi sanoa, että jouluvalmistelut olivat tänä vuonna erilaisia kuin aiempina vuosina. Laatikot taikoi lähiruokaringin täti, limput saatiin samaisesta paikasta, herkkuja kantoi rakas serkkuni kädet väärällään, jouluvieraamme samoin. Kaupasta ehdittiin loput aatonaaton iltana ja aattoaamuna. Meidän valmisteluihin kuului salin lattian ja seinien maalailut, listojen maalaus ja paikalleenlaitto, väliaikaiskeittiön (nro.5?) rakentelu, väliaikaisen "spa-osaston" kyhääminen, talon siivous, muutto, astioiden ja huonekalujen kaivelu varastosta ja pikasisustus. Sitten olikin jo joulurauha julistettu. Rauha saapui, odotettuna ja tarpeellisena. 

Niin, me sitten yhtäkkiä muutettiin. Joulukuun kahdentenakymmenentenätoisena päivänä vuonna 2015. Vieläkään sitä ei meinaa ihan todeksi uskoa. Hyvältä tuntuu olla oman katon alla, olo on taas kotoinen, vajaan parin vuoden tauon jälkeen.

Valmista tilaa talossamme on vasta yhden huoneen verran. Onneksi huone on talon suurin, toimii makuuhuoneena ja olohuoneena, ja pari seuraavaa ovat aivan käyttökelpoisia ruokailuun ja ruoan valmistukseen. Remppa-alue on rajattu ovilla ja papereilla, pysyy pölyt pois jaloista, saa valita elääkö valmista vai keskeneräistä elämää, fiiliksen mukaan. Kun salin ovet sulkee, ei mikään muistuta pariovien toisella puolella odottavasta keskeneräisyydestä, paitsi ovenpielilistojen puuttuminen. Niiden laittoon loppui joulunalusaika kesken, onneksi elämää on vielä tämän joulun jälkeenkin!


Hidastumista remontissa varmasti tapahtuu nyt kun täällä asustellaan, mutta ei se haittaa! Joka päivä säästämme noin tunnin autoajeluaikaa, ja stressi liikkumisesta, säätämisestä ja kahdessa paikassa asumisesta poistui kokonaan. Ja sen väliaikaisuuden olotilan tipahtaminen harteilta on ollut mahtavaa! Ja ollaanhan me nautittu tästä kauneudesta ja tunnelmasta.

Aikaa on riittänyt lukemiselle, teehetkille, ulkoilulle ja saunomiselle. Uuneissa ollaan pidetty tulta, se tuo tunnelmaa ja lämpöä näihin pakkaspäiviin.
Meidän perheen joululahja oli tänä vuonna musta, suuri, kaunis ja suloääninen. Sitä ollaan pimputeltu vuorotellen, laulettu sen säestyksellä ja sitten vain ihasteltu sen upeutta. Se saapui taloon viikkoa ennen joulua, mutta on kuin olisi aina täällä ollut. Sen ääressä unohtuu tekemättömät työt ja keskeneräisyys. Hyvä on sellaisen olla olemassa tällaisessa ikuisuusprojektissa. 

Pakkasen pauketta ja leppoisia välipäiviä kaikille! Sauna odottaa...

6 kommenttia:

 1. Ihanaa, että löysin tänään tänne! :) Olen kahlannut nyt blogiasi läpi..Ja täällä ollaan ihan sanattomia! Olen hirmuisen onnellinen teiän muutosta, hienosta pianosta..Ja teiän tunnelmallisesta tuvasta! Mukavata päästä seuraamaan teiän matkaa täällä! Hyvä te, hyvä teidän joukkue! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Outi, kiitos kannustavasta kommentistasi (joka on jäänyt minulta huomaamatta!) ja tervetuloa seuraamaan! :) käyn vastavierailulla!

   Poista
 2. Voi mieletöntä, onnea hirmuisesti muuton johdosta! Olettepa saaneet nopeasti sinne jo noin kotoisan tunnelman! Piano on oikea kaunotar, minäkin niin kaipaan oikeaa pianoa. Sellainen täytyy kyllä joskus saada, mutta nyt mennään vielä kosketinsoittimella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin mulla on tämän postauksen kommentit jäänyt huomaamatta. Mutta näin myöhässäkin vielä, kiitokset toivotuksista! Muutto ja sisustus oli pikapika-operaatio. Mutta ihan hyvä kai, kun ei ole vielä kovinkaan moni kaluste vaihtanut paikkaa.
   Piano on ulkonäkönsä lisäksi myös ääneltään todellinen kaunotar, ilo on ollut soittaa ja laulella! Tori.fi osoittatui jälleen verrattomaksi kauppapaikaksi. (Siispä suosittelen katsastamaan mahdollisen pianonoston yhteydessä myös torin tarjonnan.)

   Poista
 3. Siellä on aivan henkeäsalpaavan kaunista! Ja mikä tunnelma!!! Se välittyy tänne asti. <3 Riemulla odotan että pääsemme piipahtamaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riemulla laskeskelen päiviä tuohon riemuhetkeen. Ihanaa, tervetuloa!

   Poista