keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Pikakirjoitusta ja kännykkäkuvia viime- ja tämänviikon tapahtumista; 
Salin katto on paikoillaan ja valmis, kattolistoja lukuunottamatta. Tyytyväisiä ollaan. Ei, vaan tyytyväisempiä ei voitais olla. Katosta tuli juurikin sellainen josta oltiin haaveiltu, sopivasti käsin tehdyn näköinen. Konetaotut naulat viimeistelevät näkymän, ovat kuin piste iin päälle. Katonteon jälkeen ollaan askarreltu smyygien, rintapaneelien peitelistojen, lattianhionnan ja kittailun parissa. Maalarille on taas ollut töitä, ja riittää jatkossakin. Sen totesin eilen illalla kun salin lattiaa pitkin kyykin pensseli kädessä ja  hiersin voimakkain ottein pohjamaalia reilun 40neliön alalle. Onneksi koko alakertaa ei tarvitse maalata kerralla! Kolmen maalikerroksen jälkeen saattaa taas ranteessa tuntua, mutta toivottavasti myös silmää hivellä. 

Senkin totesin, että värivalinnat ovat vaikeita. Kartasta valittu väri ei sitten näytäkään samalta maalattuna. Tavallaan tiesin sen, mutta silti yllätyin. Nyt mietitään, kuinka saadaan sinisenharmaat paneelit enemmän harmaiksi. Vinkkejä? Allaoleva kuva hämää ja näyttää värin jopa aivan hyvänä, paikanpäällä tulee kaipuu merille ja myrskyihin. Lattian maalauksen jälkeinen kuva on vielä ottamatta, sen verran hämärähommiksi meni. 


Tiukan valintaprosessin päätteeksi päädyimme maalaamaan seinäpaneelit ja lattiat Ottossonin pellavaöljymaalilla. Seinille on maalattu tummanharmaan ja sinkkivalkoisen sekoitusta, lattiaan keskiharmaan ja sinkkivalkoisen sekoitusta. Ei pitäisi olla tämä niin kiiltävä vaihtoehto kuin esim lakkaöljymaali. Vielä jännitämme lopputulosta, kaksi kerrosta kun on molempiin maalia vielä sutimatta. 

Ensi kerralla enemmän!

9 kommenttia:

 1. Oi joi joi, miten UPEA katto! Kauneinta, mitä aikoihin olen nähnyt!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli paljon sanottu, Elina, mutta meillä fiilistellään samanmoisesti. :D
   Mie meinasi että makaa joulunajan lattialla kattoon tuijotellen. Onneksi kykeni muuhunkin, kurjaa olisi ollut yksin syödä ja saunoa ja ulkoilla jne. :)

   Poista
 2. Katto on upea! Samoin edellisen tekstin lattia! Mielenkiintoista käydä lukemassa projektin edistymisesta, valtava urakka teillä jo takanapäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja viestistä! Välillä kyllä hämmästyttää itseäkin se, kuinka paljon on jo takanapäin työvaiheita, varsinkin vanhoja kuvia selaillessa sen aina muistaa. Ja sitten osaa olla tyytyväinen ja nauttia tästä hetkestä. Vaikka paljon vielä edessäkin hommaa. Käyhän jatkossakin! :)

   Poista
 3. Aivan mahtava koti teille valmistumassa <3 meilläkin haaveissa hirsitalo, ihan oikeasta hirrestä, oikealla puulattialla. Kiinnostaisi kuulla enenmmänkin tuosta lankkulattian teosta. Kuinka paljon aijemmin kaadoitte puut ennen lankkujen työstöä, kauanko niiden kesti kuivua. Voit laittaa vaikka sähköpostia paivansademenninkainen@hotmail.fi Meillä olisi omalla tontilla myös runsaasti puuta, joista saisi kaunista lattialankkua tehtyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni viestistä! Ja tervetuloa lukemaan. Meillä on todentotta ihana projekti, haaveiden täyttymys, mahdollisuuksien maja. Voisin kirjoitella sähköpostiisi enempi lattiasta. Käy siis lukemassa. :)

   Poista
 4. Onpa muuten hyvännäköistä kattoa! Ja kehaistaan nyt vielä sitä lattiaakin kun jäi aiemmin kommentti laittamatta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymille kiitokset kehuista. Kuka lienetkin. :)

   Poista
 5. Heips! Minuakin kiinnostaisi tarina teidän lankkujen teosta.. Meillä siirtotalo-projekti lähdössä käyntiin ja aloitetaan lankuista.. Omassa pihassa on isoja kuusia. Kuitenkin moni asia mietityttää kuivatuksessa ja asennuksessa.. Olisi kiva kuulla teidän työvaiheista. Onko erillistä postausta aiheesta? :-)

  VastaaPoista